İnternet BankacılığıOnline İşlemler

Hizmetlerimiz

Genel Müdürümüz Sayın Dr. Hakan GÜLTEN’in “9 Ekim Dünya Posta Günü” Mesajı

 

PTT Ailemizin Kıymetli Üyeleri, 

Bugün, küresel posta sektörünü tek bir çatı altında birleştiren Evrensel Posta Birliğinin (Unıversal Postal Union-UPU) 150. kuruluş yıl dönümü ve 9 Ekim Dünya Posta Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Evrensel Posta Birliği 1874 tarihinde; dünya genelindeki posta hizmetlerini düzenlemek, geliştirmek ve ülkeler arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla kurulmuş, posta hizmetlerini küresel düzeyde erişilebilir ve güvenilir kılmayı başarmıştır. PTT Ailesi olarak biz de UPU'nun kurucu üyelerinden biri olmanın gururunu taşıyoruz. 1840 yılında Posta Nezareti adıyla kurulan Şirketimiz, UPU çatısı altında sürdürdüğü faaliyetleriyle geçmişten günümüze dünya posta sektörünün gelişimine katkıda bulunmuş ve küresel posta hizmetlerinin standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynamıştır.

PTT’miz, günümüzde de posta sektörüne yön veren öncü kurumların başında yer almaktadır. Bu doğrultuda Eylül ayında Evrensel Posta Birliği (UPU) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu'nun ev sahipliğini gerçekleştirdik. UPU Bölgesel Strateji Forumu; Birliğin küresel vizyonuna uygun olarak bölgesel iş birliğinin geliştirilmesi ve posta hizmetlerinin geleceğine yönelik stratejilerinin belirlenmesinde önemli katkılar sağladı. Dünya posta sektörünün dijital dönüşümü, sürdürülebilirliği ve inovasyonuna yönelik çalışmaların ele alındığı bu uluslararası platformda Posta ve Telgraf Teşkilatı olarak sektörün küresel standartlarını şekillendirme sürecinde iki asra yaklaşan tecrübemizi iş ortaklarımızla paylaşma fırsatı bulduk. Bu tür iş birlikleri sayesinde hem ulusal düzeyde hem de küresel arenada daha verimli ve yenilikçi posta hizmetleri sunma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. 

PTT Ailesi olarak, kurulduğumuz günden bu zamana kadar sunduğumuz hizmetleri çağın gereksinimlerine uygun olarak yeniliyor, uygulamaya aldığımız dijital çözümlerle sektörde öncü kurumlardan biri olmayı sürdürüyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde sürekli genişleyen hizmet ağımız ve binlerce kişiden oluşan güçlü personel kadromuz ile çok geniş bir coğrafyada milyonlarca insana ulaşmayı başarıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, büyük PTT Ailesi olarak, köklü geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. UPU çatısı altında uluslararası iş birliklerini daha da güçlendirirken, dünya posta sektöründe de adımızı başarıyla duyuruyoruz.

Bu duygular eşliğinde; her zaman ve her koşulda görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirerek Evrensel Posta Birliğinin 150 yıllık mirasına katkıda bulunan posta sektörü çalışanları ile tüm mesai arkadaşlarımın 9 Ekim Dünya Posta Günü’nü kutluyorum. 

Dr. Hakan GÜLTEN

PTT AŞ Genel Müdürü