İnternet BankacılığıOnline İşlemler

Hizmetlerimiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir URALOĞLU'nun Yeni Yıl Mesajı

 

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü de bağrında taşımasıyla aziz milletimiz için ayrı bir önem taşıyan 2023 yılını geride bırakarak 2024 yılına giriyoruz.

“Ülkelerin lojistik performansını etkileyen en önemli kriterlerden biri ulaştırma altyapısının gelişmişliğidir” gerçeğinden hareketle ülkemizin çehresini değiştirecek birçok projeye imza attık. 

Marmaray, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Zigana Tüneli, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, İstanbul Havalimanı, Rize-Artvin Havalimanı, Çamlıca Kulesi gibi milletimiz için gurur vesilesi olan pek çok eseri hizmete sunduk. 

Yaklaşık 198 milyar dolar yatırımı hayata geçirdik ve Bakanlık yatırımlarımızın bugünkü varlık değerinin toplam 250 milyar dolar olduğunu hesaplıyoruz. Bu durum, doğru zamanda doğru finansman yöntemleriyle yaptığımız yatırım hamlelerinin ülkemize ne derece katkı sağladığının bir örneğidir.

Hayata geçirdiğimiz eserlerle dolu, hizmet aşkıyla geçen koca bir yılı daha ardımızda bırakmaya hazırlanırken, geriye dönüp baktığımızda, her sene olduğu gibi bu yılda da önemli adımlar attığımızı ve hedeflerimize ulaşma konusundaki azmimizi sürdürdüğümüzü görüyoruz. 2023 ulaşımın her modunda ve haberleşme alanında büyük icraatların, başarıların hayata geçtiği bir dönem oldu. Türkiye Yüzyılı’na çok güçlü bir başlangıç yaparak Kağıthane - İstanbul Havalimanı ve AKM - Kızılay Metro Hatları, Ankara - Sivas Hızlı Tren Hattı, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kayseri Anafartalar - Hızlı Tramvay Hattı, Zigana Tüneli, Yeni Foça Yat Limanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pisti gibi önemli projeleri hizmete aldık.

Bu dev projelerin çeşitli kademelerinde bulunarak birlikte yol aldık; birlikte mesai harcadık, karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm bulduk ve bu muazzam eserleri birlikte tamamladık. Kelimenin tam anlamıyla ülkemizin yolunu açan bir ailenin mensuplarıyız. Şimdi yine hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nı yani bu yüzyılı daha nice proje ve hizmetlerle taçlandırarak ulaşımın da yüzyılı yapacağız.

Artık bu güne kadar görülmemiş bir ulaşım çağına giriyoruz. Bu çağ; daha da güvenli, çevreye duyarlı, mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamikleriyle şekillenen yeni bir dönem olacak. Şimdiye kadar başardıklarımızı birlik ve beraberlik ruhundan güç alıp her zaman ilk günkü heyecan ve özveri ile çalışarak gerçekleştirdiğinizi biliyor; aynı azim ve çalışma şevkini bundan sonra da devam ettireceğinize, hizmetlerimizle 2024 yılına damga vuracağımıza canıgönülden inanıyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile siz kıymetli çalışma arkadaşlarımın şahsında tüm aziz milletimizin yeni yılını kutluyorum.

2024 senesinin tüm insanlık ve yüce milletimiz adına sağlıkla, bereket içinde geçecek; huzurun hâkim olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Allah’a emanet olun.

 

Abdulkadir URALOĞLU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı