İnternet BankacılığıOnline İşlemler

Hizmetlerimiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir URALOĞLU'nun Kurban Bayramı Mesajı

 

 

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Kurban Bayramının adı “kurbiyet”ten gelir, yani yaklaşma demektir. Kurban, Allah'a yaklaşmak ve Allah nzasına erişmeye çalışmaktır. Yüce Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektir. İnşallah bu bayram bizler de bu bilinçle kutsal görevlerimizi ifa edeceğiz.

Bu vesileyle mübarek Kurban Bayramı'nın başta siz kıymetli çalışma arkadaşlarım ve sevgili aileleri olmak üzere, aziz milletimize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yaptığım yaklaşık 1 yıllık dönemde sizlerle birlikte ikinci kez Kurban Bayramına kavuşmuş olmanın mutluluğunu da yaşıyorum. Bu süreçte hep birlikte yorulmadan, büyük bir özveriyle ülkemizin ulaşım ve haberleşme altyapısını güçlendirecek çok önemli proje ve hizmetleri hayata geçirdik.

Türkiye'nin farklı yerlerinde 383 km bölünmüş yol yaparak toplam bölünmüş yol uzunluğumuzu 29.416 km'ye ulaştırdık. Türkiye genelinde 38.8 kilometre kentiçi raylı sistem hattını hizmete alarak Bakanlığımızın vatandaşlarımızın hizmetine sunduğu kent içi raylı sistem hattı uzunluğunu 432,6 kilometreye yükselttik. Ülkemizin yurtdışına açılan en önemli uluslararası kapılarından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistini açtık ve havalimanımızın uçuş trafiği kapasitesini 2 katına çıkarttık. İzmir Yenifoça Yat Limanı ve Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri'nin açılışlarını gerçekleştirdik. 2002 yılında 41 olan yat limanı sayımızı 63'e çıkardık ve yat limanı kapasitemizi yatırımlarımız ile 25 bin 38'e yükselttik. Haberleşme altyapımızın gücüne güç katmaya da devam ettik. Ülkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın üretim sürecini tamamladık ve uydumuzu ABD'deki Space-X tesislerine uğurladık. Türksat 6A'nın uzaya fırlatılacağı 8-15 Temmuz tarihlerini dört gözle bekliyoruz.

Uluslararası koridorlar oluşturarak kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli ulaştırma altyapıları tesis etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde Irak'ta gerçekleştirilen görüşmelerle Türkiye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar arasında Kalkınma Yolu Projesinde Ortak İş birliği Mutabakat Zaptını imzaladık. Türkiye'nin ve Dünya'nın bir nevi yeni İpek Yolu olacak Kalkınma Yolu Projesiyle; Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi ülkelerinden Irak'ın güneyindeki FAW Limanına gelecek yüklerin, yaklaşık 1.200 km'lik çift yönlü otoyol ve demiryoluyla Türkiye'ye ve buradan da Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşım sağlamayı planlıyoruz.

Canı gönülden inanıyorum ki Türkiye Yüzyılında insan ve çevre odaklı, akıllı ve güvenli entegre ulaştırma sistemleri ve iletişim ağlarıyla dünyaya öncü olacağız. Bu hedefleri siz çalışma arkadaşlarımızla birlikte el ele yakalayacağız. Her biriniz bizim için çok kıymetli. Bu vesileyle bayram tatilinde tüm vatandaşlarımızla birlikte sizlerin de trafik kurallarına her zamankinden daha fazla uymanızı tavsiye ediyorum. Özellikle uykusuz ve yorgun araç kullanmayalım, büyük mutluluklarımızı, güzel hatıralarımızı küçük ihmallere kurban etmeyelim.

Bu duygularla sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi ve bayram coşkusunun ocaklarımızı, gönüllerimizi şenlendirmesini diliyor, sizlerin ve ailelerinizin Kurban Bayramı'nı tekrardan içtenlikle kutluyorum.

Hayırlı bayramlar dilerim...

Abdulkadir URALOĞLU

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI